Ishockey

HOCKEYSKANDALEN: Stängs av i ett år efter våldsattack mot domaren i HA74-matchen

Trollhättans HCs general manager slutar med omedelbar verkan efter att han stängts av i ett år efter beslut av Disciplinnämnden. Samtidigt förbereder han ett överklagande och har polisanmält domaren.

Den avgörande playoffmatchen mellan HA74 och Trollhättans HC slutade i våld och kaos.
Trollhättans general manager, Kent Olsson, hamnade i bråk med domaren Fredrik Rönnberg som ska ha sagt att Olsson försökt strypa honom.

Disciplinnämnden har nu dömt Olsson till ett års avstängning från all idrottslig verksamhet.
Olsson har i sin tur anmält Rönnberg för förtal och olaga hot och tänker överklaga avstängningen, rapporterar SR.

”När domaren tog två steg mot mig satte jag upp min vänsterarm i hans bröst. Det kändes som att han skulle gå på mig. Jag har bestämt mig för att sluta i Trollhättans HC med omedelbar verkan. Jag har inget kvar i svensk ishockey att göra när disciplinnämnden agerar på det här sättet, att domarna är heliga och kan bete sig hur som helst”, säger Kent Olsson till SR.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook