Högländare i krismöte med minister om bristen på lärare | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län Småland Ydre

Högländare i krismöte med minister om bristen på lärare

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, bjuder under fredagen in skolhuvudmän samt företrädare från fackförbund, universitet, högskolor och studentkårer i Kalmar, Jönköping, Kronoberg och Östergötland till ett samtal om vad som krävs för att möta den akuta lärarbristen och klara lärarförsörjningen i framtiden.

Att möta behovet av fler lärare och vända kunskapsutvecklingen i skolan är två av regeringens högsta prioriteringar. Mötet hålls i Kalmar under förmiddagen.

Förhoppningen är att under mötet fånga upp och sprida goda exempel på hur lärarförsörjningen och samverkan mellan berörda aktörer kan förbättras samt diskutera det gemensamma ansvaret för att möta lärarbristen, meddelar regeringen.

– Alla elever förtjänar att möta kompetenta och behöriga lärare men för att detta ska vara möjligt måste fler vilja bli och förbli lärare i Sverige. För att möta lärarbristen och vända kunskapsresultaten krävs både hårt arbete och mer samarbete. Det här blir ett viktigt tillfälle för mig att lyssna in de goda idéer och exempel som finns lokalt, vad som fungerar bra och vad som kanske måste fungera bättre, säger Helene Hellmark Knutsson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook