Ekonomi Eksjö Jönköping Ydre

Högländare tjänar 100 000 kr i månaden – kan inte göra något

Kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping har tidigare kritiserats för de stora vinstuttagen från bolaget till kommunens koncernmoder och nu kommer mer kritik samtidigt som högste chefen för bolaget inte kan göra något åt uttagen.

Kommunen har plockat ut 25 miljoner kr ur Vätterhem för att satsa på andra saker i kommunen, bl a sociala projekt för integration ifjol.
”Vätterhem finns där som en bankomat istället för att justera skatten. Det är ett felaktigt sätt att använda hyresgästernas pengar på”, säger Jacob Dolk, ordförande för lokala Hyresgästföreningen, till SVT.
VD för Vätterhem är tidigare Eksjö/Ydrebon och VDn för Eksjöbostäder, Torbjörn Hammerth som tjänar 100 000 kr i månaden.
”Jag har inte något att säga till om när det gäller uttagen”, säger han till SVT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Jag håller med Jacob Dolk att det kommunala bostadsbolaget kan liknas med en bankomat men det är stora skillnader mellan vinstuttag från ett bolag och uttag ur en bankomat. Dan har dock helt fel när han säger att vinsten ersätter skattehöjning. Den verkliga effekten av vinstuttaget innebär att kommunen kan fortsätta att slösa med kommuninvånarnas pengar på alldeles för höga personalkostnader i den kommunala verksamheten.

Kommentarer avstängda