Höglandet Tranås

Högländaren ger sig inte – vill ha nytt golv

En Tranåsbo vänder sig nu, med hjälp av Hyresgästföreningen, till Svea hovrätt för att överklaga Hyresnämndens beslut om brister i hans lägenhet.

Det handlar om dokumenterade brister i Tranåsbons lägenhet: var slitet parkettgolv i vardagsrummet, slitet hallgolv, icke-fackmannamässig åtgärd av vägg och slitet badkar.

Hyresvärden har gått med på att tapetsera om hallväggen på ett fackmannamässigt sätt och att byta ut badkaret. Hyresnämnden har nu fattat beslut om de kvarvarande bristerna. Enligt beslutet anses inte hallgolvet vara tillräckligt slitet för att hyresvärden ska kunna åläggas att åtgärda det. Hyresvärden ska vidare laga parkettgolvet, genom att limma fast lösa bitar och täta de större springorna som finns mellan bitarna i golvet.

Tranåsbon överklagar nu beslutet till Svea hovrätt, med hjälp av Hyresgästföreningen.
”Vi anser att golvet är så pass slitet att hyresvärden bör åläggas att åtgärda det ordentligt, det räcker inte att endast limma fast lösa bitar. Eftersom golvet är så slitet innebär det att hyresgästen riskerar att skada golvet, även om han är aktsam#, säger Jennifer Myrén, ärendehandläggare från Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook