Högländarna berättar: vi vill inte vara idioter men vi är det ändå | Höglandsnytt
Höglandet Jönköping

Högländarna berättar: vi vill inte vara idioter men vi är det ändå

Musik får oss på bättre humör och enligt en ny studie önskar 44 procent av invånarna i södra mellarsta Sverige att de hade mer tid till att lyssna.

Musik berör våra känslor och får oss på bättre humör, men i bombardemanget av popup-meddelanden från sociala medier, nyhetssidor och andra invasiva medier, nedprioriteras vanligtvis lyssnandet och uppmärksamheten.

En dagsfärsk studie som YouGov utfört på uppdrag HifiKlubben visar, att 83 procent av invånarna i södra mellarsta Sverige, typ Jönköpongs län med omgivning, som är äldre än 18 år ofta, eller mycket ofta, får bättre humör av att lyssna på musik. Studien visar även att 44 procent av befolkningen önskar att de kunde lägga mer tid till att lyssna på musik än vad de kan idag.

– Musik har en väldigt kraftfull och universell effekt på människor. När vi lyssnar på ett helt album, från början till slut, utan att bli störda, njuter vi av musiken och tar in den på ett helt annat sätt, än när alla möjliga avbrott förstör upplevelsen, säger Adam Brewitz, butikschef på i en stereoapparatsbutik i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook