Höglandet är bäst i Sverige på FRAMTIDEN | Höglandsnytt
Höglandet

Höglandet är bäst i Sverige på FRAMTIDEN

Jönköpings län är tillsammans med Skåne och Örebro bäst i landet när det gäller arbetet med energi- och klimatomställning, visar en sammanställning från Energimyndigheten.

– Naturligtvis oerhört glädjande att vi ligger så pass långt fram i arbetet, säger Andreas Olsson, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen i Jönköpings län, i ett pressmeddelande.

Sedan 2008 har Sveriges 21 länsstyrelser haft uppdraget att i samverkan med regionala aktörer utarbeta regionala klimat- och energistrategier. Detta arbete följs årligen upp av Energimyndigheten och i årets uppföljning ligger Höglandet och Jönköpings län i topp.

– Det är vårt bidrag genom Klimatrådet som nu ger konkreta resultat och framgång. Inom rådet samverkar över 50 olika organisationer för att göra länet till vad vi kallar för ett plusenergilän, säger Andreas Olsson.

I sin sammanställning har Energimyndigheten betygsatt områdena långsiktigt främjande, förnybar energi, energi- och klimatmål i sakverksamhet, samverkan mellan länsstyrelserna och bedömning av effekter. Länsstyrelsen i Jönköpings län får betyget väl godkänt i tre av områdena och godkänt i två.

– De områden där vi inte lyckas nå hela vägen till väl godkänt är förnybar energi och samverkan mellan länsstyrelserna, säger Andreas Olsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook