Höglandet uselt på ekologisk mat | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län Småland

Höglandet uselt på ekologisk mat


Inga av kommunerna på Höglandet eller i Jönköpings län eller landstinget kvalar in på Ekomatsligan över de kommuner och landsting som köper in mest ekologisk mat.

På listan får kommuner och landsting plats som köper in mer än 20 procent ekologiska livsmedel. Listan ökar för varje år och omfattar nu 58 kommuner och landsting, en fjärdedel av Sveriges kommuner och landsting. Men inga från Jönköpings län.
Med 49 procent ekologiskt vardera toppar Lund och Borlänge tillsammans årets Ekomatsliga.
Landstinget Kronoberg är bäst bland landsting och regioner med 45 procent ekologiska inköp.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Idag grattulerar vi kommuninvånarna på Höglandet och i Jönköpings län. Kommuntjänstemän och ledande kommunpolitiker har förstått att det är viktigare att lägga pengarna på verksamheterna istället för på dyr trendmat. Det är bara miljöaktivister som tror att verksamheten i kommuner och landsting blir bättre med ekoligisk mat när det i själva verket blir sämre eftersom ekomaten är dyrare än den gamla hederliga som vi äter i hemmen varje dag vid matborden.

    Uppmaningen till kommunernas politiker blir: Fortsätt på den inslagna linjen och bry er inte om den där rankinghysterin som råder i Sverige för närvarande. Det är definitivt ingen merit att ligga på Ekomatsligans lista. Det lockar inte nya kommuninvånare och behåller inga som redan bor i kummunen.

Kommentarer avstängda