Höglandsföretag missade stort pris – förortsbor vann istället | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Tranås Ydre

Höglandsföretag missade stort pris – förortsbor vann istället


Tranås Energi var med i tävlingen men fick nöja sig med ett hedersomnämnande medan ett förortsföretag utsågs till vinnare. Det handlar om Jönköpings läns årliga klimatpris.

Sedan år 2012 delas Klimatpriset ut till framstående och innovativa satsningar inom energi- och klimatområdet i Jönköpings län. Klimatpristagaren ska på ett förtjänstfullt sätt bidra till Klimatrådets vision eller på annat sätt bidra till att främja länets klimat- och energiarbetet.

Årets vinnare blev Långhult Biogas och Söderlinds ekologiska grönsaker, för sitt innovativa energisamarbete i Habo kommun. Kommunala energibolaget Tranås Energi (med verksamhet i Tranås och Ydre kommuner) fick ett hedersomnämnande med motiveringen:

Tranås energi är det lokala energibolaget som ligger i framkant med sina miljö- och klimatsatsningar. Tidigare har Tranås energi uppmärksammats för sitt arbete med att göra vattenkraften mer miljövänlig och för utbyggnad av fjärrvärme som drivs på förnybart bränsle. Genom att ständigt utveckla och miljöanpassa sina affärsmodeller tar nu Tranås energi steget framåt genom att bygga ut infrastrukturen för laddfordon i samverkan med lokala aktörer och erbjuder laddning till elfordon från laddare som drivs med solenergi.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook