Eksjö Nyheter Vetlanda

Höglandsföretag nominerade till turistpris

Turistföretaget Emventure väster om Kvillsfors har nominerats tillsammans med Paradis fiskecamp vid södra Vixen väster om Eksjö till årets turismpris i länet. De tävlar mot länets största besöksmål: High Chaparall.

Motiveringarna lyder:
Emventure
”En belgare hittade till Småland för flera år sedan. Med entusiasm och en vilja att sätta sig in i de lokala sammanhangen har Ronny Waumans utvecklat sin verksamhet med den småländska naturen som bas. Aktivteter som paddling, cykling, klättring och vandring med ett boende i småländskt röda stugor har visat sig vara ett framgångsrikt koncept för både svenska och utländska turister”.

Paradis Fiskecamp
”Vid sjön Södra Vixen mitt i den småländska naturen har Lennart Svärd successivt byggt en verksamhet med fiske som bas. Konferenser och boende i stuga kryddas med fiskeupplevelser av olika slag. Genom nätverkande och ett intresse för utvecklingsmöjligheter har Lennart inte bara utvecklat sin egen verksamhet utan också bidragit till att fisketurismen i stort utvecklas, inte bara i Jönköpings län utan också i hela Sverige.”

Priset delas ut av Smålands Turism på Jönköpingsgalan den 13e oktober.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook