Höglandsföretag tävlar om bästa maten

Idag lördag avgörs den småländska deltvälingen i Matverk 2013 där nya matprodukter ska tas fram och en vinnare koras. 8 av 12 bidrag kommer från Höglandet.

Höglandsdeltagarna i tävlingen är:

  • Malin Nelson, Fröset Gårdsmejeri, Landsbro
  • Anders Lundmark, kock på Wallby Säteri, Skirö
  • Sven Rosander, Pinnarps Gård, Stenberga
  • Team Lammhult, Körv Provencal
  • Anders Starck, Stensåkra Chark & Deli
  • Christina Lindberg, Restaurang Timjan, Flahult, Vrigstad
  • BrittMarie Karlsson, Smålandskalaset/Eksjöpralinen, Hult
  • Mats Göransson, Sörenssons Livs AB, Sävsjö

Deltävlingen avgörs i Sävsjö under lördagen.

”Matverk 2013” är en riksomfattande produkttävling där lag om 2–3 personer som representerar olika roller i det gastronomiska utvecklingsarbetet – odlare/uppfödare, förädlare och kock samarbetar kring att ta fram en ny förädlad produkt som präglas av den svenska gastronomin och har en regional förankring.
”Spännande att se att det finns så mycket matkreativitet i Småland”, säger Sten Janér, Matlandetambassadör för Småland och ansvarig för deltävlingen i Småland.

Juryn består bland annat av en miljöpartist, en konsumhandlare och landshövdingen.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]


Publicerat

i

,

av

Etiketter: