Höglandskvinna slagen blodig och våldtagen av inbrottstjuvar | Höglandsnytt
Eksjö Höglandet Toppnyheter Tranås Ydre

Höglandskvinna slagen blodig och våldtagen av inbrottstjuvar

Nu är det riktigt otäckt. De har suttit inlåsta i en månad. Männen som är misstänkta för att ha trängt sig in hos en Höglandskvinna i hennes bostad, rånat henne, stulit från henne, slagit henne blodig och våldtagit henne.

De båda männen, varav en är från Ydre och den andre från nordvästra Götaland, ska en natt i slutet av september har trängt sig in i kvinnans bostad i Tranås och där stulit mobiltelefon, kontanter, smycken, gitarr m m.

Männen ska också, enligt ett åtal som nu lämnats in till Eksjö tingsrätt, ha hotat döda kvinnan och sedan slagit henne blodig i ansiktet. Enligt åklagaren befann sig kvinnan i ett hjälplöst tillstånd.

En av männen ska sedan ha stulit kvinnans bil men efter en kort färd kraschat in i ett träd. Det den andre mannen ska ha gjort är dock långt värre.

Den 55-årige mannen från norra Ydre ska ha dragit av kvinnan hennes kläder och utsatt henne för sexuella handlingar som, enligt åklagaren, är att jämställa med samlag – en våldtäkt.

”Brottsoffret har genom det som hänt tidigare under natten befunnit sig i en utsatt situation och ett hjälplöst tillstånd och därför inte vågat göra motstånd eller agera på annat sätt än hon uppmanats till”, säger kammaråklagare Anders Brokelind i sin gärningsbeskrivning.

Poliser larmades dock till området och kunde gripa de båda männen som anhölls direkt och därefter häktades. Ydremannen är väl känd av polisen sedan tidigare.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook