Aneby Toppnyheter

HÖGLANDSMISÄREN 2017: Toaletten fungerar inte

Det är illa. Mycket illa. Livet på Höglandet stöter på motstånd. Varken värmande vårsol eller rabatt på hyran när toaletten inte funkar är tillräcklig lindring.

Hyresvärden ville att hyresgästen skulle kasta använt toapappret i en papperskorg bredvid toastolen, på grund av de dåliga rören. Nu går Hyresgästföreningen till domstol och kräver att hyresgästen ska kunna spola ner pappret.

När det inte gick att spola i toaletten och det konstant blev stopp i avloppet, hörde hyresgästen i Aneby av sig till sin hyresvärd. Hyresvärden försökte åtgärda problemet, bland annat genom att byta ut toalettstolen två gånger, men kunde efter en tid konstatera att stoppen orsakats av de för trånga rören. Eftersom hyresvärden menade att det var för dyrt att åtgärda rören, sa han att hyresgästen inte fick spola ner något toapapper. Hyresgästen var tvungen att lägga pappret i en papperskorg bredvid toastolen, för vilket hon erbjöds en rabatt på hyran.

– En fungerande toalett hör till den lägsta standard som man har rätt till som hyresgäst, det är självklart att man ska kunna spola ner pappret. Jag tror inte att någon seriös hyresvärd skulle ställa sådana krav på sina hyresgäster, säger Jennifer Myrén, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Hyresvärden fortsatte att hävda att hyresgästen visst kunde låta bli att spola ner papper i toaletten.

– Han menade både att det skulle vara för dyrt att byta rören och att det var hyresgästens fel att det blev stopp i avloppet så mycket. Eftersom det inte har gått att föra en diskussion om detta med hyresvärden kommer vi att gå till domstol, säger Jennifer Myrén.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook