Höglandet Nässjö Toppnyheter

HÖGLANDSPOLISEN: LIVSFARLIGT i Nässjö


Höglandspolisen har de senaste veckorna genomfört speciella insatser i stadsdelen Runneryd i Nässjö. Resultatet är nedslående.

Under de senaste fyra veckorna satte Höglandspolisen upp flera mål för att komma till rätta med oroligheterna i stadsdelen, inte minst kvarteren längs Brinellgatan.

Ett av målen var att öka den faktiska säkerheten i trafikmiljön. Runnerydsområdet bebos till stor del av barnfamiljer och området har lekytor i närheten av Brinellgatan.

”Våra kontroller på platsen och tips som lämnats in till polisen visar att efterlevnaden av grundläggande trafikregler är begränsad. Detta i kombinationen med barnens lekmiljö är en potentiell livsfara”, konstaterar Nils Rydberg, gruppchef för ingripandeverksamheten på Höglandspolisen, i ett pressmeddelande.

Under de senaste fyra veckorna har åtta personer blivit rapporterade för olovlig körning. I ett fall har en bil tagits i beslag. Ett 10-tal ordningsföreläggande har utfärdats och otaliga fordonskontroller har genomförts, uppger polisen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook