Höglandet Jönköpings län Nyheter

Höglandspoliser jagar rånare – rikspolischefen uttalar sig

Poliser beskjutna i samband med rån. Höglandspoliser inkopplade på rånarjakten.

Ett intensivt polisarbete pågår nu för att gripa de rånare som på fredagen sköt mot polis i samband med ett rån mot en bank i Åtvidaberg. Händelsen rubriceras som grovt rån och mordförsök.

I fredags eftermiddag kom ett larm om ett pågående rån. Ett flertal gärningsmän lämnade platsen i en bil som strax därefter brändes. När de färdades vidare i ytterligare en bil fick de kontakt med en polispatrull som vände efter dem. De stannade då och sköt mot patrullen som tvingades avbryta biljakten. Ingen kom till skada men händelsen rubriceras som mordförsök.

– Vi har kraftsamlat resurser från hela regionen [Östergötlands län, Jönköpings län och Södermanlands län] och även fått förstärkning nationellt. Vi gör nu allt vi kan för att gripa gärningsmännen och säkerställa att berörd personal får stöd, säger Ulrika Herbst, regionpolischef i region Öst, i ett uttalande.

Jakten efter rånarna och utredningsarbetet benämns som en särskild händelse och en stab har bildats i region Öst. Ett intensivt arbete pågår både med att gå igenom tips, inhämta uppgifter så som kameramaterial samt inre och yttre spaning.

– Jag har löpande kontakt med regionpolischefen i Öst för att försäkra mig om att de har alla resurser som krävs för att gripa och lagföra gärningsmännen bakom rånet och mordförsöket på våra kollegor. Än en gång ser vi hur kriminella försöker påverka rättsskipningen genom att ge sig på de som kämpar för andras trygghet och säkerhet. Det är förkastligt och det kommer inte att lyckas, säger rikspolischef Anders Thornberg i sitt uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook