Höglandet Jönköpings län Nyheter

Höglandssjukhuset sämst i länet

Höglandssjukhuset är sämst av sjukhusen i länet, enligt tidningen Dagens Medicins landsomfattande jämförelse. Ryhov är bäst i Sverige och Värnamo sjukhus fyra.

Dagens Medicin har jämfört sjukhusen i Sverige, en mycket svår uppgift. Tidningen har utgått från bland annat rankingar i öppna jämförelser, hygien, patientenkäter och hur vårdgarantin uppfylls. I kategorin ”mellanstora sjukhus” (sjukhus med förlossning och akut öppen dygnet runt) är länssjukhuset Ryhov bäst i Sverige. Värnamo sjukhus hamnar på fjärde plats tack vare sina patientenkäter. Höglandssjukhuset är inte med i toppen bland de 36 sjukhus i Sverige som jämförts.
Företrädare för Ryhov har fått ta emot diplom, blommor och en skulptur som pris.
Axel Ros, cheföverläkare på Ryhov är glad och tycker det är roligt att sjukhuset utsetts till landets bästa men han höjer ett varningens finger.
”Man ska vara försiktig med tolkningen av resultat. Skillnaderna i rankinglistorna i öppna jämförelser är i många fall inte statistiskt säkerställda. Det är jätteroligt att vi hamnar etta på den här listan även om jag inte tror att vi säkert kan säga att vi är det bästa sjukhuset”, säger han till Dagens Medicin och i ett pressmeddelande.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook