Höglandssjukhusets får ny operationssal för 45 miljoner | Höglandsnytt
Eksjö Höglandet Nyheter

Höglandssjukhusets får ny operationssal för 45 miljoner

Landstinget gör en jätteinvestering på 45 miljoner kronor när Höglandssjukhuset i Eksjö får en ny operationssal. Enligt landstinget handlar det om norra Europas största och mest moderna operationssal för både röntgen och operation.

Den så kallade hybridsalen innebär att patienter kan opereras och röntgas i samma rum och inte måste forslas mellan salar. Dessutom kommer läkarlagen kunna använda mer avancerade och snabbare operationsmetoder.
Landstinget hoppas också få det lättare med att hitta läkare som vill jobba på Höglandssjukhuset nu när operationssalen blir så modern. Att få läkare att jobba utanför större städer är annars ett stort problem.
”Kirurger och röntgenläkare lockas av tekniken. De vill vara där utvecklingen sker, och det är oftast bara på stora sjukhus. Men vill man uppleva något spännande ska man vara på Höglandssjukhuset när hybridsalen har invigts”, säger Hans Ravn, verksamhetschef på kirurgkliniken i ett pressmeddelande.
Bygget av operationssalen pågår och den väntas bli invigd i augusti i år.

Landstingen räknar med att väga upp en del av kostnaden genom att minskade kostnader för köpta  och dyra operationer på universitetssjukhus. Kortare vårdtider bidrar också till minskade kostnader, tror landstinget.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook