Höglandet Nässjö Sävsjö

Högst på Höglandet – hund hittade knarkare i snön

Hög där det är som allra högst. Biten av hund, sprayad av snuten. Knarkarlivets härdande innehåll.

Vid 02.10-tiden under natten till söndagen drog poliser igång en biljakt på en förare som vägrat stanna på lv 818 mellan Malmbäck och lv 127 i närheten av Tomtabackenområdet, 377 m ö h, högsta punkten mellan skotska höglandet och Uralbergen.

Bilisten körde i hög fart i riktning söderut. Det var mycket halt på vägen och poliserna tvingades att sakta ner för att undvika olycka och därmed tappade de kontakten med bilisten.

Klockan 02.25 hittades bilen tom och nerkörd i ett dike. Polishund spårade inom tio minuter upp en person i spåret i snön från den avkörda bilen.

Personen, en man i 20-årsåldern, satte sig, enligt poliserna, till motvärn när han skulle omhändertas och han blev då hundbiten, sprayad med pepparspray och belagd med handfängsel. Till skillnad från i Eksjö dygnet innan julafton blev 20-åringen inte ihjälskjuten.

Mannen fördes sedan till polisstationen för provtagningar och förhör varefter han frigavs. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, rattfylleri och våldsamt motstånd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook