HON ÄR BÄST! Känd Bodaforsare får massor med pengar | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö Toppnyheter

HON ÄR BÄST! Känd Bodaforsare får massor med pengar

Äntligen. Sara-Lovise Ewertson får Paul Petersons konststipendium 2019.

Sara-Lovise Ewertson, konststuderande från Bodafors, får ta emot 2019 års stipendium på 50 000 kronor från Paul Petersons stiftelse, en stiftelse som Region Jönköpings län förvaltar.

Syftet med Paul Petersons stiftelse är att lämna stöd till förtjänta elever på konstskolor inom området bildkonst, för utveckling av konstnärliga projekt och idéer under studietiden.

– Det är jättekul. Detta ger en pepp inför framtiden. Jag blev lycklig över beskedet. Stipendiet betyder extremt mycket för mig. Dels att jag får uppmärksamhet hemifrån genom ett stipendium, dels att det hjälper mig ekonomiskt att göra klart mitt examensarbete, säger Sara-Lovise Ewertson i ett uttalande.

Sara-Lovise Ewertson från Bodafors går sitt sista år på Masterutbildningen på Konstfack och sökte stipendiet för ett projekt kopplat till sitt examensarbete. På Brinellgymnasiet i Nässjö gick hon estetiska bildprogrammet.

Juryns motivering:
Ett bubblande lustfyllt möte mellan konst och mode som präglas av kroppens medverkan i verken och arkitektoniska interventioner i en mix av utopisk framtids-science-fiction och 1900-tals avantgarde där Picassos samarbete med ryska baletten möter 60-tals möbler och ”Disney-Chanel” .
Genomtänkt och väl utförda förslag från idé till verklighet. Det är modigt, drivande och med internationell potential. Sara-Lovise Ewertsons befriande analys av förhålllanden mellan kropp, rum, plagg, form, färg och motiv genom olika former av interaktivitet och teatralitet är väl värt att stödja och uppmuntra.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook