Höglandet Jönköping Jönköpings län Nässjö

Hon är länets tyngsta politiker


Efter att Höglandspolitikerna manövrerats ut kunde Jönköpingspolitikern Malin Wengholm (m) väljas till regionstyrelsens ordförande i Jönköpings län vid regionfullmäktiges senaste möte tidigare i veckan.

Wengholm har nu länets tyngsta politiska uppdrag och efterträder Mullsjöpolitikern Håkan Jansson (m) alias @tungmoderat på sociala medier.
LÄS MER: ”There can be only one” – Högländaren är kvar – striden fortsätter
”Jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda det politiska arbetet. Mitt mål är att vi ska fortsätta vår positiva ekonomiska utveckling och fortsätta vara den bästa i hälso- och sjukvård. Vi ska även bli Sveriges fjärde tillväxtregion och en nod för nationens höghastighetståg med tre stationslägen. Jag vet att utmaningar väntar och att det finns stora förväntningar på mig. Jag lovar att göra mitt bästa för att vi ska få ett bra samarbete mellan partierna i den styrande alliansen och de övriga partierna i regionstyrelsen. Ska vi bli Sveriges fjärde största tillväxtregion behöver vi arbeta tillsammans politiskt i de stora strategiska frågorna”, sa Wengholm i sitt tacktal.
Malin Wengholm har tidigare varit ordförande i nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet. Där efterträds hon av Nässjöpolitikern Malin Olsson (m).
LÄS MER: Nu har det hänt – Nässjöpolitiker i makttoppen

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook