Nyheter

Hon födde deras barn – sedan mördade han henne

Nacka tingsrätt har nu dömt en 35-årig man för att ha dödat en 43-årig kvinna. Mannen och kvinnan hade gemensamma barn och brottet begicks i kvinnans hem i Fisksätra. Gärningen har rubricerats som mord och mannen har dömts till 16 års fängelse.

Kvinnan hittades avliden i sin lägenhet den 28 augusti 2017 efter att mannen ringt SOS Alarm. Ärendet behandlades först som ett dödsfall utan misstanke om brott, men efter att den rättsmedicinska undersökningen påbörjats inleddes en förundersökning om mord.
Mannen, som har varit frihetsberövad sedan den 10 oktober 2017, har hela tiden nekat till brott.

I domen konstaterar tingsrätten att det är bevisat att kvinnan har berövats livet genom att mannen har pressat in tabletter i hennes mun/svalg och hållit för/tryckt för hennes mun varvid hon kvävts till döds till följd av andningshinder. Enligt tingsrätten har mannen knutits till brottsplatsen genom bl.a. DNA-bevisning, telefonmastuppkopplingar och en parkeringsbot utanför brottsplatsen.

”Målet är ett så kallat indiciemål, där åklagarens bevisning har bestått av indirekt bevisning. Tingsrätten har bedömt att bevisningen mot 35-åringen är stark, bl.a. har mannens DNA påträffats under kvinnans naglar”, säger rättens ordförande, chefsrådmannen Thomas Strömgren, i ett pressmeddelande.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och har bedömts inte lida av en allvarlig psykisk störning. Han döms till 16 års fängelse och ska även betala skadestånd till kvinnans barn. Domen kan överklagas senast den 2 juli 2018.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook