Sävsjö Toppnyheter Vetlanda

Hon stod vid graven – fruktansvärda kyrkogårdstjuvarna slog till igen


Höglandspolisen utreder nu tre fall av inbrott och stölder ur bilar som stått parkerade vid en kyrkogård medan brottsoffren dels befann sig vid en grav och dels på ett bröllop.

På lördagens eftermiddag mellan kl 14 och kl 15 vid Nya Hjälmseryds kyrka i södra Sävsjö kommun bröt sig någon in i minst tre bilar på besöksparkeringen vid kyrkogården.

Två av bilägarna var där för ett bröllop och den tredje för att besöka en grav.
I den första bilen har tjuvarna krossat rutan på höger framsida och sedan stulit handväska, plånbo, körkort, mobiltelefon och kontanter. De drabbade är ett pensionärspar i 70-årsåldern från Stockaryd som närvarade vid ett bröllop.

I den andra bilen krossades en ruta och tjuvarna stal en väska, plånbok, körkort, en stor summa kontanter. Brottsoffret är en medelålders kvinna från Stockaryd.

I den tredje bilen var bildörren öppen medan en kvinna vattnade på kyrkogården. Tjuvarna stal en handväska med plånbok, körkort, kontokort och kontanter. Brottsoffret är en kvinna i 85-årsåldern från Rörvik.

”Vi ser ett mönster”, säger polisens presstalesperson Fredrik Magnusson. Höglandspolisen har nämligen fått in anmälningar om flera inbrott i bilar vid flera kyrkogårdar på Höglandet. Senast i bl a Vetlanda.
LÄS MER: ”Hoppas vi inte ska vara med om det fler gånger” – Höglandets värsta tjuvar har slagit till
”Lämna aldrig värdesaker i bilar. Det går väldigt fort att slå in en ruta och ta grejerna”, råder Fredrik Magnusson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook