Debatt

Hon varnar: 186 skäl att inte rösta rödgrönt


[adrotate banner=”27″]
”Socialdemokraternas politik hotar 186 jobb i Jönköpings län”, säger Eksjöpolitikern och riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (fp) i ett debattinlägg på tal om en färsk rapport om sänkta restaurangmomsen.
[adrotate banner=”27″]
En ny rapport som nyligen släpptes visar att restaurangmomsen skapat 7 432 nya helårsarbeten i hela landet. Momssänkningen som genomfördes 1 januari 2012 har ökat omsättningen, begränsat prisutvecklingen och skapat nya jobb.

I Jönköpings län har restaurangmomsen skapat 186 nya jobb. Att Socialdemokraterna motsätter sig en framgångsrik reform är bekymmersamt. Socialdemokraternas politik hotar 186 jobb i Jönköpings län. Det är 186 skäl att inte rösta rödgrönt.

Emma Carlsson Löfdahl, riksdagsledamot för Folkpartiet i Jönköpings län.

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Rapporten som Löfdahl refererar till är välkommen men innehållet är ingalunda förvånande. Soceldamokraternas traditionella skattehöjarpolitik och fackföreningsrörelsen är det största hotet mot jobben. Den har bromsat utvecklingen och drivit på effektiviseringar i alla tider som lett till stora nedskärningar på personalsidan hos företagen. Det är bland annat därför som vi har den höga ungdomsarbetslösheten. Det är helt enkelt för kostsamt för företagen att anställa unga utan arbetslivserfarenhet och yreksevana.

    Prisutvecklingen som vi sett i sammhället sedan 70-talet och framåt har till stor del berott på sossarnas ohämade slöseri med svenskarnas pengar. Vi behöver lägre skatter så att det blir fart på tillväxten och omsättning i alla företag oavsett om det är restauranger, bilverkstäder eller andra verksamheter. Genom effektivisering och kapade personalkostnader i statens, landstingens och kommunernas administration skapas utrymme för skattesänkning utan att kärnverksamheterna vård, skola och omsorg får lida.

    Den kommunala sektorn har stora pensionsavgångar de närmaste åren. Detta bör användas som verktyg för att minska personalkostnader genom att inte ersätta de som går i pension i de förvaltningar som inte ingår i kärnverksamheten vård, skola och omsorg.

    Det finns fler skäl att inte rösta rödgrönt i höstens val än de 186 som Löfdahl hittat.

Kommentarer avstängda