Nyheter Vetlanda

Hotade döda sin dotter, trampade på halsen, slog med brödkavle – föräldrar i Holsby åtalas

Dottern kunde inte andas när pappan trampade på hennes hals. Innan hade han hotat döda henne. Nu åtalas Holsbypappan för grov misshandel. Övergreppen ska ha pågått i flera år.

Pappan i Holsbybrunn har suttit häktad sedan början av oktober för att ha misshandlat sin son och sin dotter. Misshandeln mot den tonåriga dottern rubriceras som grov. Den ska skett ha en kväll och natt i slutet av september när pappan krävde svar var dottern befunnit sig under dagen.
Han ska innan dottern kommit hem hotat döda henne och raka av henne håret.
Pappan ska då ha slagit dottern i huvudet och på kroppen, dragit i hennes hår, slagit henne med en brödkavel i trä på huvudet och kroppen, pressa in brödkaveln i dotterns mun, sparka på dottern när hon låg på golvet.
När dottern låg på golvet ska pappan också ha trampat på hennes mage och hals. Dottern ska då ha fått svårt att andas.
Dottern har senare flytt från sitt hem i skräck.

Redan för ett par år sedan ska pappan ha misshandlat sin dotter med spark och slag som gett henne näsblod.

Också sonen i familjen ska ha misshandlats tidigare i september av pappan som ska slagit sonen i ansiktet så att han föll till marken. Därefter ska pappan ha slagit sonen med en pinne.
En person, av åtalsuppgifter att döma mamman, med sekretessbelagd identitet åtalas också för att ha hjälpt till med den grova misshandeln.
För denna persons skull kommer rättegången i Eksjö tingsrätt att tolkas till kosovoalbanska.
Pappan är medborgare i ett land som upphört att existera.

Åklagaren kommer stödja sig på vittnesmål från barnen i rättegången som snart inleds i Eksjö tingsrätt. Därtill kommer vittnesförhör med socialsekreterare på Vetlanda kommun, andra vittnen som tagit om hand om dottern samt läkare.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook