Hotell i Jönköping blir flyktingboende

Gamla Formule1-hotell i Jönköping förvandlas till korttidsboende för flyktingar.

Migrationsverket kommer hyra bäddar på hotellet för 350 kronor natten för rum och mat åt som  mest 200 flyktingar åt gången. Tanken är att flyktingarna bara ska vara på hotellet en kort tid, max fem dagar.
”Därefter ska de bo i någon av våra lägenheter som finns på ett 15-tal orter i länet”, säger Nässjöbon Liselotte Ingesson Politis, Migrationsverkets bitr. enhetschef i Jönköpings län till Jnytt.
De flesta asylsökande kommer för tillfället från inbördeskriget Syrien.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Inte undra på att flyktinginvandringen kostar mycket pengar när Migartionsverket måste betala överpriser av sällan skådad storlek! 150kr/dygn för maten per flykting kan jämföras med vad en måltid kostar i Kungsbacka kommun för en skolelev.I genomsnitt per elev kostar en skollunch ungefär 29 kronor. I summan ingår kostnader för personal, lokal och utrustning samt livsmedelskostnaden på cirka 10 kronor. Allt beror ju naturligtvis på hur många måltider som man får för dessa 150kr, Men det bör ju bli minst 2 luncher, 2 middagar, en frukost samt ett kvällsmål!!!!!
    Och detta förutsätter att man hyr in personal som lagar maten i separata lokaler som man betalar hyra för….och köper in ny utrustning, och det tror inte ens jag att dom gör!

Kommentarer avstängda