Höglandet Nässjö Nyheter

Hovet tyckte Smt valde fel invigningsdag

Idag torsdag invigde Smålandstidningen sina nya redaktionslokaler i Nässjö. Ett mail kom från hovet på morgonen, berättar Smts vd Biljana Savic. Hovet menade att det var dåligt för affärerna att lägga invigningsdagen samtidigt som kronprinsessan födde sin dotter och att Smt ser för mycket till det lokala.

Se mer från invigningen på Höglandsnytt TV

Det var feststämning när lokalerna i Fenixhuset invigdes. Fräscha, ljusa och öppna. Stor skillnad från de tidigare lokalerna som Biljana Savic kallar för råttbo. De nya lokalerna är också en del av bygget av en ny företagskultur – där olika delar av verksamheten lättare kan träffas.
Invigningen kommer dock dagen efter att ägarna Hallpressen meddelat ett stort sparförslag som kan innebära att 60 anställda får sluta.
”Vi tar ett ordentligt hugg så slipper vi osthyveln”, säger Biljana Savic till Höglandsnytt.
Tanken är att besparingen ska ske samtidigt som tidningarna utvecklas.
”Vi både gasar och bromsar samtidigt. Det är spännande”, säger Biljana Savic och berättar att personalen redan efter en dag kommit med förslag på hur besparingar kan ske.
Smt-gruppen har snart bytt lokaler på snart alla sina redaktionsorter. I Vetlanda flyttar man i sommar, i Nässjö nu, i Eksjö inom kort, i Sävsjö för ett par år sedan, i Mariannelund också snart.
Smålands Tidningens nya lokaler i Nässjö i Fenixhuset

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Jag har ingen kommentar ang råttbo!
  Däremot är jag chockad och förbannad ang att Hovet lägger sig i när SmD har sin invigningsdag.
  Är det ett första aprilskämt lr?

 2. Håller med Skoge. Livet går vidare för oss vanliga dödliga trots att det föds en ny liten prinsessa! Vilket skämt av Hovet!!

 3. SMT hade väl bestämt invigningsdag innan, så hur lätt ät det att ändra på det??

  Dessutom föddes ju prinsessan på morgonen så det gör det väl inte precis
  lättare att ändra på allt.

Kommentarer avstängda