Nyheter

Hultsfredsfestivalen på väg att återfå sitt goda rykte

Hultsfredsborna har erbjudits fritt inträde till festivalen från klockan 17.00 lördag kväll, utskick har gått ut med morgontidningen i veckan. Alla i hushållet har hälsats välkomna av FKP Scorpios grundare Folket.

Även de som missade Morrisseys inställda konsert på Sundspärlan i Helsingborg i torsdags har getts gratis inträde.

För dem som köpt biljetter till den inställda Arvikafestivalen har Hultsfredsfestivalen reducerat priserna på årets festivalpass.

Likaså har de ungdomar som köpt biljett till förra årets inställda Hultsfredsfestival via Ticknet fått fritt inträder till årets festival. Det är tyska Red Bull som sponsrar detta.

Däremot har inte förra årets biljettköpare, som handlade genom Rock Party, fått samma erbjudande

Arrangörerna har tidigare sagt sig vara nöjda med att ha sålt 10 000 entrébiljetter till årets festival, men har på detta sätt breddat publiktillströmningen.

Polisen har beskrivit årets festival som en lugn tillställning. Ett antal stölder ur tält, fickstölder och bedrägliga beteenden och ett tiotal personer som tagit om hand för fylleri under fredagsnatten. Natten till lördag inträffade också ett par misshandelsfall.

Inne i centrala Hultsfred har det gått lugnt tillväga. Många ungdomar har under dagarna sökt sig in i samhället för att hitta värmekällor, varma kläder och stövlar till skydd mot kyla och regn.

Många ungdomar har sagt sig var nöjda med festivalarrangemanget, att det har varit lugnt på festivalområdet och att man har uppskattat att årets publik har varit litet äldre än den publik som annars brukar besöka Hultsfredsfestivalen.

Arrangörerna verkar ha satsat för att återge Hultsfredsfestivalen ett gott rykte och då även få med sig Hultsfredsborna på banan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook