Debatt

Hur mycket kostade vägen? – vill ha svar i Sävsjö


Vrigstadspolitikern Hans Svensson (m) vill nu, genom en interpellation till kommunalrådet Stefan Gustafsson (kd) ha svar på hur mycket nya vägen till Stockaryd kostade kommunen.

”Under år 2014 slutfördes väg 761 mellan Stockaryd och Gamla Hjälmseryd. Finansieringen av denna väg gjordes av Trafikverket, EU-medel och Sävsjö kommun. I samband med färdigställandet av nämnda väg finansierade Sävsjö kommun även en GC- väg med delvis samma sträckning. Under Kommunfullmäktiges sammanträde den 20 april -15 där Årsbokslut för 2014 behandlades så ställdes frågan om hur det ekonomiska utfallet för väg 761 blivit. Av de som var närvarande på sammanträdet kunde ingen ge ett svar på frågan. Därför önskar jag genom denna interpellation en redovisning från kommunstyrelsens ordförande på följande frågor:
1.Vad var den beräknade totala kostnaden för väg 761 och hur var den fördelad mellan Trafikverk, Sävsjö kommun och EU- medel?
2.Vad var den beräknade totala kostnaden för GC- vägen och hur var den fördelad mellan Trafikverk, Sävsjö kommun och EU- medel?
3.På vilken kostnadsnivå låg det vinnande anbudet för väg 761 i upphandlingen?
4.På vilken kostnadsnivå låg det vinnande anbudet för Gc- vägen i upphandlingen?
5.Hur hög var totalkostnaden för byggandet av väg 761?
6.Hur hög var totalkostnaden för byggandet av Gc- vägen?
7.Hur fördelades eventuella högre/lägre kostnader mellan Sävsjö kommun och Trafikverket för väg 761?
8.Hur fördelades eventuella högre/lägre kostnader mellan Sävsjö kommun och Trafikverket för Gc- vägen?
Under ett flertal år så har Sävsjö kommun lånat ut kapital till Trafikverket. Kommunen har förskotterat medel för att påskynda vissa av Trafikverkets investeringar för att på så sätt få till en snabbare utbyggnad av infrastruktur i vår kommun. Min fråga är således:
9.Hur mycket kapital har Sävsjö kommun i dagsläget lånat ut till Trafikverket?”

Hans Svensson (m)
Vrigstad

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Tack Hans Svensson att det fortfarande finns politiker i Sävsjö som tänker. Det måste bli ett slut på vanstyret i Sävsjö och stödet till vansinnes projekten i Stockaryd. Det är med förvåning att inte folk förstår / reagerar över Stefan Gustafsson vanskötsel av denna kommun.

  2. Hans Svensson, begär uppgifter vad hela detta vansinne med terminalen har kostat oss skattebetalare.
    Vårt kommunalråd Stefan Gustafsson tycks ha glömt vård / skola och omsorg och endast satsat på populistiska satsningar
    i Stockaryd.

Kommentarer avstängda