HURRA! – 155 nya lärare till Höglandet | Höglandsnytt
Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Toppnyheter Tranås Vetlanda Ydre

HURRA! – 155 nya lärare till Höglandet

155 lärare till Höglandet. Skolkommissionen föreslog ett tillskott om 6 miljarder kronor till undervisning och elevhälsa med en rättvis fördelningsprofil så att de som har det största behovet får ett större tillskott. Nu har regeringen i sin budget ställt sig bakom detta förslag och förslaget tycks inte möta stort motstånd i riksdagen. Lärarnas Riksförbund har nu beräknat vad det skulle innebära på lokal nivå.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan se vad Skolkommissionens förslag i realiteten innebär för skolan. Med politisk enighet om att staten ska ta ett fastare grepp över svensk skola så finns äntligen förutsättningarna att vända utvecklingen och stärka likvärdigheten, säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén i ett pressmeddelande

Lärarnas Riksförbund beräknar att det skulle motsvara ett tillskott av 10 000 lärartjänster på nationell nivå.

KOMMUN ANTAL LÄRARE
Ydre 4
Aneby 8
Eksjö 17
Nässjö 51
Sävsjö 20
Tranås 23
Vetlanda 33

– Nu gäller det att se till att de ökade resurserna till undervisning och elevhälsa verkligen når ut till de enskilda skolorna på ett sätt som stärker likvärdigheten. Vi måste nu noggrant bevaka så inte kommunerna försöker spara på de egna ansträngningarna, då riskerar de ökade resurserna att istället försvinna ner i kommunernas svarta hål. Det får inte ske, avslutar Åsa Fahlén.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook