Ekonomi Höglandet

HURRA! Skatteverket delar ut 5,6 miljarder kronor

Skatteåterbäringen för dem som deklarerat på papper börjar nu betalas ut. Det är 614 099 personer som delar på 5,6 miljarder kronor den här omgången. Samtidigt får nära 1,6 miljoner personer besked om att betala kvarskatt, totalt 14,1 miljarder kronor.

Totalt är det 2,6 miljoner personer som får sitt slutskattebesked nu i augusti. Det gäller personer som deklarerat på papper och personer som deklarerat digitalt men har skatt att betala.

Av dessa har 240 000 digital brevlåda, och de har redan fått sitt besked. Övriga får det i nästa vecka. Den som vill kolla sitt slutskattebesked direkt kan logga in på Skatteverkets e-tjänst med hjälp av en e-legitimation redan nu. Utbetalning sker den här veckan, för den som anmält konto. Den som inte gjort det får ett utbetalningskort tillsammans med slutskattebeskedet.

– Allt färre får sin skatteåterbäring i augusti. I takt med att de allra flesta har fått ett mer digitalt beteende väljer de också att deklarera digitalt. Totalt har 6,2 miljoner deklarerat digitalt i år och bland dessa har 3,7 miljoner redan fått dela på 28 miljarder kronor i skatteåterbäring, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

De som redovisat någon slags näringsverksamhet får sitt slutskattebesked i början av september.

Fakta: skatteåterbäring och kvarskatt i siffror

  • Nu i augusti delar 614 099 personer på 5,6 miljarder kronor i skatteåterbäring, främst de som deklarerat på papper.
  • Samtidigt får 1 598 105 personer besked om kvarskatt, totalt 14,1 miljarder kronor.
  • Redan till påsk fick över en halv miljon personer som har digital brevlåda och deklarerade digitalt före 29 mars drygt 4,3 miljarder i skatteåterbäring.
  • De ca 3,2 miljoner personer som deklarerat digitalt senare, gjort ändringar eller saknat digital brevlåda, delade på 23,5 miljarder kronor i återbäring före midsommar
  • 6,2 miljoner personer deklarerade digitalt. Nästan 1,7 miljoner personer har digital brevlåda.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook