Nässjö

Hurra! Thomas från Nässjö är bästa läraren i hela Sverige

Thomas Claesson, kemilärare på Brinellgymnasiet i Nässjö, tilldelas Svenska Kemisamfundets pedagogiska pris till kemilärare för 2017 efter att ha nominerats av sina elever.

– Jag känner mig glad och stolt över den här utmärkelsen. Att efter 17-år i yrket bli uppmärksammad känns inspirerande inför framtiden. Samtidigt vill jag framhålla att jag är bara en av flera möjliga pedagoger för utmärkelsen. Jag vill även tacka mina elever som nominerade mig, säger Thomas Claesson i ett pressmeddelande.

Motiveringen:
I nomineringen beskriver eleverna vilken bra lärare Thomas är och hur han lägger upp undervisningen så att alla ska hänga med. Det är uppenbart att Thomas är en kemilärare som förstår att möta sina elever på rätt nivå och därigenom får kemiintresset att tända.

Kemisamfundets pedagogiska pris till skollärare utdelas till personer som genom en engagerande undervisning i grundskolan eller gymnasiet på ett påtagligt sätt har stimulerat elevernas intresse för kemin och dess tillämpningar. Thomas Claesson tilldelas 2017 års pedagogiska pris för gymnasieskolan. I utmärkelsen ingår en prissumma på 10 000 kronor. Juryn består av Svenska Kemisamfundets styrelse.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook