Nyheter Vetlanda

Hus i Landsbro uthyrt till Migrationsverket en vecka efter köp

Inte ens en vecka efter nuvarande fastighetsägarens köp av fastigheten på Sävsjövägen i Landsbro fanns ett hyreskontrakt hos Migrationsverket. Enligt enhetschefen är det inte ovanligt att intresserade köpare hör med Migrationsverket om de vill hyra innan de köper fastigheter.

Nuvarande fastighetsägare tog över huset på Sävsjövägen den 19e mars. Den 23e mars inkom ett förslag till hyreskontrakt till Migrationsverket.
Hyreskontraktet skrevs under av Migrationsverket den 28e mars i år. Två dagar senare av fastighetsägaren.
Innan dess hade Migrationsverket hunnit med att titta på bostäderna och godkänna dem.
”Det går relativt fort”, säger Nässjöbon Liselotte Ingesson-Politis, t f enhetschef på Migrationsverket i Jönköping om hur det går till när Migrationsverket hyr.
En månad efter kontraktsskrivande, den 23e april, skickar Liselotte Ingesson-Politis ett brev till Vetlanda kommuns ledning där hon berättar om att Migrationsverket tänker hyra i Landsbro från 1a maj och att flyktingbarn kommer att anmälas till skolgång.
Någon annan diskussion med kommunen om skola och barnomsorg ska inte ha förts.

Huruvida fastighetsägaren hört av sig till Migrationsverket innan han köpte fastigheten i Landsbro kan Liselotte Ingesson-Politis inte ”erinra sig” och kan inte heller minnas när första kontakt togs men hon berättar att det händer emellanåt att spekulanter på fastigheter först hör av sig till Migrationsverket för att se om verket är intresserat av att hyra. Säger Migrationsverket ja blir det också köp.
Har fastighetsägaren köpt fastigheten i Landsbro på uppmaning av Migrationsverket?
”Nej, inte mig veterligen”, säger Liselotte Ingesson-Politis.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Det är inte ovanligt att Migrationsverket beter sig på det här sättet. Vi vet ju vad som hände i Eksjö – de fick riva bostäder för att de var totalförstörda för att de varit uthyrda till Migrationsverket….

  2. Att köpa fd Sjöholms gamla nergångna ruckel för att sedan omgående hyra ut det till Migrationsverket är helt uppenbart en oblyg spekulation i flyktingars svåra och utsatta position, och detta deltar Migrationsveket fullt medvetet i. Att de inblandade inte har någon som helst empati för dessa stackars människor som flytt för sina liv, utan bara styrs av profiten är i högsta grad upprörande.

Kommentarer avstängda