Småland

HUSRANNSAKAN – Åklagaren berättar om jakten på jättefarliga smålänningen

Polisen jagar en 38-årig man från Småland dömd för grova våldtäkter på flickor och nu misstänkt för ytterligare grova våldtäkter.

38-åringen dömdes för de uppmärksammade våldtäkterna på tonårsflickor i en bil på väg mellan Hultsfred och Linköping för några år sedan men han har därefter släppts fri.

Nu har nya misstankar väckts mot mannen. En 38-årig man häktades den 26 maj 2017 på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt i fyra fall och olaga frihetsberövande i ett fall. Polisen har genomfört husrannsakan i en bostad i Kalmar på jakt efter mannen.

”Gärningarna har begåtts den 17-19 maj 2017. Ärendet har anknytning till Örebro, men även andra delar av landet. 38-åringen har i nuläget inte påträffats. I media har uttalats att mannen är mycket farlig och det har framgått att det finns viss oro hos allmänheten. Av den anledningen lämnas följande information: i den aktuella utredningen finns inga tecken på att gärningarna har varit av överfallskaraktär mot okända offer. Gärningarna har föregåtts av en kontakt mellan gärningsman och offer”, berättar kammaråklagare Christine Chi i ett pressmeddelande.

”Han är jättefarlig, har hög återfallsrisk. När en sådan här person är på fri fot och känner sig förföljd och inte har något att förlora så höjs också risken för att han utför något mer brott”, säger dock Jonas Lennestål, Kriminalvårdens psykolog och expert på sexuellt våld, till SVT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook