HV71 förlorade mot Linköping HC

HV71 förlorade hemma mot Linköping HC i tredje kvartsfinalen ikväll söndag. En jämn och svängig match som gick till förlängning.

Matchen började bra för HV71s del när Jesper Fast fick in 1-0 redan efter knappt 3 minuter inför 7 000 i publiken i Kinnarps arena
LHC lyckades bäst därefter och tog ledningen precis i inledningen av 2a perioden. Då slog HV71 till med kvittering och 3-2 på bara två minuter. LHC tog timeout men det hjälpte inte när man fick en spelare utvisad och Jason Krog kunde göra 4-2 för HV71 som vid det laget dominerade matchen.
Men LHC gav sig inte och i början av 3e perioden kunde laget kvittera när man hade en man utvisad. HV71-spelarna protesterade mot målet eftersom man menade att LHC skulle åkt på en utvisning till istället.
Därefter blev 3e perioden en avvaktande tillställning, en lång väntan på förlängning men där LHC hade de giftigaste målchanserna.
Och drygt fem minuter in i förlängningen var det slut. HV71 åkte på en straff och LHCs Pär Arlbrandt sköt in den bakom Gustaf Wesslau.
Slutresultat 4-5 ( 1-1, 3-2, 0-1, 0-1).
LHC leder med 2-1 i matcher. På tisdag möts lagen i Linköping.
På presskonferensen efter matchen ansåg HV71-tränaren Thomas Ljungbergh att domarens insats under matchen drabbade HV71.