HV71 i brygga – förlorade måstematchen mot Linköping

HV71 sjabblade bort segern i 4e kvartsfinalen borta mot Linköping HC ikväll tisdag och förlorade i sudden med 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0)

HV71 tog ledningen tidigt i första perioden men LHC kom tillbaka och var det bättre laget en stor del av perioden innan HV71 genom Andreas Jämtin kunde göra 1-2 i slutet av perioden.
HV71 gick fram till 1-3 i början av 2a perioden men Linköping HC kunde, liksom i 3e kvartsfinalen göra mål i numerärt underläge. När sedan David Petrasek åkte ut och LHC spelade 4 mot 3 kunde hemmalaget kvittera. Men HV71 kontrade direkt och en minut senare gjorde Patrik Carlsson 3-4.
Tredje perioden fick en spännande inledning där LHC pressade på hårt i ett numerärt överläge.
HV71 höll undan men LHC tog ut målvakten med drygt en minut kvar och lyckades göra 4-4 med bara 50 sekunder kvar av matchen.
2,5 minuter in i förlängningen gjorde Simon Hjalmarsson mål direkt efter en tekning för LHC och blev matchvinnare.

Linköping leder nu med 3-1 i matcher över HV71 som måste vinna på hemmaplan på torsdag kväll. Annars är det slut.