HV71 i SM-final

HV71 spelade den andra semifinalen mot regerande svenska mästarna Luleå under lördagskvällen. HV71 vann och nu är det dags för SM-final.

HV71, som för säkerhets skull åkt buss till Luleå efter flygproblemen inför matchen i Kinnarps, fick en tuff och jämn match mot Luleå inför närmare 1200 åskådare (ca 1200 % fler än i HV71s hemmamatch).

HV71 tog ledningen i början av första perioden men sedan vände Luleå och var i ledning med 2-1 i mitten av andra perioden. HV71 kvitterade, Luleå utökade och HV71 kvitterade igen på kort tid. Totalt fyra mål på drygt sex minuter.

Tredje perioden blev mållös och matchen gick till förlängning som också blev mållös. I straffläggningen vann HV71 efter att Fanny Rask blivit matchhjälte. Inga andra straffar gick in. Rask gjorde också HV71s första och tredje mål.