Hvetlanda GF dam besegrade Hovslätt

På en plan som verkligen inte bjöd på möjligheter att lira boll (stora delar av plan ej ens gräs) vilket är synd för matchen tog GIF-damerna hem en välförtjänt seger på bortaplan.

Det blir mycket kampspel, framförallt under första 20 minuterna, vilka Hovslätt gör bättre. På en målvaktsretur gör de 1-0 och har några hörnor som är riktigt farliga. Efter ca 15 minuter löper Frida Axhed igenom och skjuter ett skott från bortre delen av straffområdet som målvakten inte kan hålla: 1-1. Frida blir sedan fälld och Julia sätter straffen och känslan är att gästerna har tagit över kontrollen av matchen. Lydia har bl a ett stolpskott.Hovslätt börjar andra halvlek piggt och aggressivt men Hvetlandadamerna står upp mycket väl och börjar mer och mer ta över matchen och skapar målchanser på löpande band. På hörna från Julia gör Malin Karlsson mål och Hovslätts anfallsspel blir mer och mer uddlöst (dels pg a av gästernas stabila försvarsspel). 4-1 kommer på inlägg från Frida Axhed vilket Nikolina Engström möter på första stolpen men det tar på försvararen och Frida ”får målet”. 5-1 gör Lydia på ett genombrott och sätter säkert. Utöver detta har Nikolina ett ribbskott, ett skott utanför några meter från mål, Julias frispark från 30 meter gör Hovslätts målvakt en grym räddning på och gästerna har flera bra skottchanser utöver detta.En rättvis seger och välkommen efter en liten ”tunn” poängskörd under början av serien.Alla gör en fantastisk arbetsinsats och speciellt roligt är det att Cassandra från F17 laget fick göra ett bra inhopp samt att Erika Axhed fick några minuter att känna på matchtempo igen efter sin utlandsvistelse.