Ekonomi Vetlanda

I december avgörs det – Vetlandaföretagare kan vinna


Håkan Thureson, styrelseordförande i Vetlandabolaget T-Emballage, är nominerad till Guldklubban 2015 för förtjänstfullt ordförandeskap.

Thureson utsågs som Jönköpings läns nominering till priset som delas ut i Stockholm i början av december. Bakom nomineringen ligger Styrelseakademin.
Motiveringen lyder:
”Vår kandidat från Jönköpings län är en ordförande som leder styrelsearbetet på ett föredömligt sätt. Strukturerat, målinriktat, trevligt och delegerat är ord som har använts. Den nominerade leder styrelsearbetet så att alla deltagare ges möjlighet att uttrycka sina åsikter och därigenom kan de dra nytta av den samlade kompetensen.
Den nominerade har varit ordförande i bolaget i 5 år och under denna tid har bolaget utvecklats positivt med ökad omsättning, ökat resultat samt stärkt eget kapital och soliditet. Bolagets struktur är fördelaktig vilket skapar potential för fortsatt organisk tillväxt med god lönsamhet”.

”Jag är oerhört hedrad över nomineringen och det är inte bara en ära för mig utan för hela företaget. Vi var tidigt överens om att ha externa styrelseledamöter för att komplettera med nödvändig kompetens och för att viktiga strategiska beslut inte skulle fattas av far och son vid köksbordet. För sex år sedan bestämde vi oss också för att ta in en extern VD och när denne var på plats och funnit sin roll så gick jag in som styrelseordförande. Det här känns som ett fint kvitto på att vårt arbetssätt varit lyckosamt”, säger Håkan Thureson i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen Guldklubban instiftades 2005 av Deloitte och StyrelseAkadamein och arbetet med nomineringar drivs i Stiftelsen Guldklubban. Stiftelsens ändamål är att ”tydliggöra och öka medvetenheten om styrelseordförandens viktiga roll … genom att organisera genomförandet av utdelningen av den årliga utmärkelsen Guldklubban” och ”i övrigt lyfta fram och uppmärksamma goda exempel på hur styrelseordförandeskapet utövas i praktiken”.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook