Ekonomi Höglandet Småland Vetlanda

I vinter tar han över jätteföretaget på Höglandet

Stockholmsbörsnoterade Åsedabaserade aluminiumprofiltillverkaren Profilgruppen har utsett Fredrik Zöögling till vd och koncernchef

Ledningen för Profilgruppen AB har utsett Fredrik Zöögling till vd och koncernchef med tillträde senast den 10 januari 2020.

Fredrik Zöögling, civilingenjör, 53 år gammal, har mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom industrin, senast som vd i Eberspächer Exhaust Technology AB. Företaget som tillverkar och säljer avgassystem för lastbilsindustrin har cirka 900 anställda och en omsättning på cirka 3 600 Mkr.

Tidigare har Fredrik arbetat på ett flertal olika bolag huvudsakligen verksamma som underleverantörer till fordonsindustrin. Per Owe Isacson kommer vara tillförordnad vd och koncernchef fram till dess att Fredrik Zöögling tillträder.

”Vi är glada att kunna presentera en vd med en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom industrin. Fredriks breda erfarenhet och personlighet passar bra för de utmaningar som Profilgruppen står inför”, kommenterar styrelseordförande Kåre Wetterberg.

”Jag ser fram emot ett spännande och utvecklande uppdrag. Det blir inspirerande att fortsätta att utveckla Profilgruppens ställning på marknaden”, säger Fredrik Zöögling i en kommentar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook