Nyheter

Inbrott gav öppning i jakten på langare

En inbrottstjuv gav i natt polisen en hjälpande hand i försöken att spränga en omfattande langningshärva. Vid fyratiden larmade ett vittne om att en man kommit ut från ett garage, inrymd i en hel länga på ett bostadsområde i Sävsjö.

Det larmande vittnet visste att den man som sågs komma ut med någon form av verktyg i handen inte hade med garaget att göra och blev misstänksam. Därför tog han också numret på den bil som garagebesökaren for i väg med.

När patrullen kom till platsen kunde man snabbt konstatera att besökaren börjat med att gå in i det närmaste granngaraget – låset hade varit lättforcerat. Fortsättningen hade varit nästan lika enkel – med en slägga eller yxa hade inbrottstjuven slagit sig igenom den tunna väggen.

I garaget, som han slog sig in i, fanns betydande volymer starksprit och öl – av allt att döma insmugglat från bland annat Tyskland.

Polisen har under en längre tid sökt efter den eller de personer som ligger bakom en omfattande langning till framför allt ungdomar i Sävsjö med omnejd. Det finns mycket som tyder på att nattens inbrott gav spanarna en hjälpande hand.

Större delen av öl- och spritupplaget i garaget (som inte innehöll någon bil) togs i beslag. Där inne gjordes också vissa fynd som nu blir föremål för DNA-analys.

Det visade sig också att den bil, som inbrottstjuven försvann i, var stulen. Fordonet hittades senare under dagen i närheten av Sävsjö Trähus.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook