Jönköpings län Nyheter

Polisen: inbrottsvågen inte över än

Polisen är förtegen med uppgifter från förhören med de två anhållna misstänkta villainbrottstjuvarna. Klart är dock att det finns fler tjuvar på fri fot. ”Det är inte över än”, säger Ingemar Ericsson, tillförordnad chef på länspolisenheten.

Två sannolikt utländska medborgare, ett par i 30-årsåldern sitter anhållna misstänkta för villainbrott. Polisen går nu igenom teknisk bevisning från tidigare inbrott för att se om paret kan bindas till fler inbrott.
”Vi ska kartlägga de här två, vi tror inte det var en tillfällighet”, säger Ingemar Ericsson och berättar att vittnen rapporterar om en man och en kvinna vid ett villainbrott i förra veckan i Jönköping.
”Vi ska systematiskt gå igenom alla fall”, förklarar Ingemar Ericsson

De anhållnas identitet är polisen ännu inte på det klara med. De saknar i varje fall fast adress i Sverige. En del av polisens utredning går nu ut på att ta reda på var paret befunnit sig den senaste veckan.

Samtidigt är polisen noga med att poängtera att inbrottsvågen troligtvis inte är slut än. Det finns fler tjuvar som går lösa. Det kan rör sig om organiserade ligor, mindre grupper eller yrkeskriminella länsbor.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook