Ineffektivt Vetlanda BK föll i första kvartsfinalen

Vetlanda BK ligger som alla förutspått under med 1-0 i kvartsfinalen mot Villa-Lidköping.

Detta sedan hemmalaget vunnit första matchen med klara 7-2 (5-1).
VBK var annars det laget som öppnade klart bäst och hemmalaget fick inte röra bollen under de två första minuterna. Daniel Johansson hade då också ett jätteläge att göra 0-1 men brände den chansen.

Istället fick Villa ett frislag precis utanför straffområdet. VBK-målvakten Philip Svensk gjorde en bra räddning med det blev mål på returen.

VBK hade ett mycket lågt försvarsspel vilket  innebar att man drog på sig flera frislag just utanför eget straffområde och dessutom flera hörnor.

Och det var just efter hörna som både 2-0 och 3-0 kom. Lägg därtill 4-0 på ett misstag från Toumas Mokko och VBK hade sannerligen inte marginalerna med sig.

Joakim Andersson reducerade till 4-1 då han tog hand om en andraboll men en ny retur efter räddning av Svensk betydde 5-1 av Magnus Muhren och halvtidsvila.

Den andra halvleken inleddes precis som första. Tobias Nyberg frispelade Joakim Andersson men ensam med Jesper Thimfors så utmynnade det i en resultatlös VBK-hörna. Och helt logiskt så kunde istället David Karlsson göra 6-1 på straff några minuter senare.

Resten av tiden hände inte mycket. De båda lagen fokuserade då mer på tisdagens returmatch i Sapa Arena.

Daniel Johansson satte visserligen ett kanonskott i mål i bortre burgaveln, men ingen av de tre domarna på isen uppmärksammade detta vilket dock reprisbilderna gav bevis på.

Nu hade å andra sidan målet bara varit av akademisk art.

6-2-målet kom dock och nu såg trion Pontus Vilens boll som betydde 6-2.

Det stannade till slut på 7-2.

VBK måste spetsa sin offensiv till tisdag. I dag hade man bland annat tio resultatlösa hörnor och brände flera klara målchanser.

Villa gjorde samtidigt fyra mål på fasta situationer.

VBK:s klart bäste spelare var målvakten Philip Svensk vilket han också prisades för.