Inga alternativ – nästa match måste det blir seger för Vetlanda BK

Vetlanda BK noterade under tisdagskvällen sin tredje raka uddamålsförlust i bandyns elitserie. Denna gång mot Edsbyn som vann med 6-5 (2-2).

Denna gång var man dock aldrig i någon tremålsledning. Faktum är att man aldrig var i ledning.
Man kvitterade tre gånger om fram till 3-3 en bit in i andra halvlek då Edsbyn gjorde två mål till 5-3.

Daniel Johan reducerade till 5-4 men kort därefter gjorde Edsbyn 6-4 innan Joakim Andersson satte matchens sista mål.
Återigen gör VBK en spelmässigt bra match och noterades bland annat för två stolpskott.

Och matchens första tio minuter dominerade man totalt. Men efter bland annat tre resultatlösa hörnor fick Edsbyn sin första och gjorde istället 1-0. Dessutom slarvar VBK fortfarande för mycket i passningsspelet där till synes enkla pass skänkes bort. Och effektiviteten framför mål måste bli betydligt bättre.

Samtidigt storspelade Edsbyn rutinerade målvakt Anders Svensson. Han ställdes vid ett flertal tillfällen mot VBK -spelare i jätteläge och var nästan omutlig.

Övriga VBK-mål gjorde Patrik Johansson (hörna), Mikael Nilsson (ett jättefrislag) samt Joakim Andersson som alltså blev tvåmålsskytt.

Noterbart är Philip Lindqvist och Alexander Heinhagen debuterade i VBK då Filip Bringe och Tuomas Mokko saknades. Men frågan är om Lindqvist fick istid? Heinhagen gjorde något inhopp vilket innebar att VBK i princip spelade runt på endast två avbytare.
Nu spelar VBK nästa match mot Gripen hemma på lördag. Då finns inga alternativ. Ingen återvändo. Då bara måste det bli seger.