Nyheter Sävsjö

”Inga pengar” till resecentrum i Sävsjö – fastighetsägare känner sig motarbetad

Något resecentrum vid Sävsjö station verkar det inte bli. ”Det finns inga pengar”, säger utvecklingschef Kristin Nilsdotter-Isaksson till Smt. Fastighetsägaren Roy Gustafsson berättar för Höglandsnytt att han känner sig motarbetad av politiska kommunledningen.

Sävsjöprofilen Roy Gustafsson köpte gamla Pressbyrån och gav ett erbjudande till kommunen att hyra lokalerna i ett år för priset av tre månaders turistbyrå-hyra för att skapa ett resecentrum.
”2015 blir det lag på att de måste ha resecentrum”, säger Roy Gustafsson och tror att den gången kan det komma kosta miljoner för kommunen, berättar han för Höglandsnytt.
”Kommunen har i alla fall inga pengar”, säger Kristin Nilsdotter-Isaksson till Smålandstidningen.
Inte heller landstinget och länstrafiken har pengar.
”Vi ser gärna moderniserat resecentrum”, säger trafikplanerare Erik Andersson till Smålandstidningen men menar att pengafrågan ligger hos Trafikverket och Sävsjö kommun.
Roy Gustafsson har nu tröttnat och lagt ut pressbyråfastigheten till försäljning, rapporterar Smålandstidningen.

”Känd företagare säger i media att jag motarbetar honom för att kommunen inte vill köpa lokal han köpt på spekulation för att tjäna en hacka”, kommenterar kommunalråd Stefan Gustafsson (kd) på Twitter.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Märkligt av Sävsjö Kommun att inte ta tillfälle i akt när en privatperson med kapital försöker sträva framåt. Tacka istället Roy för hans engagemag för hur Sävsjös centrala stadsbild klart har förbättrats efter hans insatser.

    Skämmes!

  2. Man får dom politiker man förtjänar(röstar på) Har nog aldrig hört talas om larvigare. Det är väl klart att han köper fastigheter för att tjäna pengar, men om även kommunen gör det vad är då felet…hmm Han kanske hör till fel församling eller gjort sig obekväm på annat sätt.

Kommentarer avstängda