Höglandet Nässjö Toppnyheter

”Ingen bra helg” – Höglandspolisen om enorma vågen av villainbrott i Nässjö


Inbrottsligan slog till hårt mot Nässjö i helgen. Minst elva bostads- och villaägare, främst i Ingsberg, drabbades av inbrott och stölder och tillvägagångssättet är likadant i alla fallen, enligt polisen.

På fredagens morgon upptäcktes ett inbrott på Hagagatan i Nässjö. Tjuvarna gick in via ett fönster och stal en bärbar dator.

Kl 1815 upptäcktes ett inbrott på Gamlarpsvägen i Nässjö i en villa. Villan hade sönderslagna rutor och tjuvarna hade krossat en dörr på baksida.

”Vad som är tillgripet är okänt för närvarande”, säger Höglandspolisens presstalesperson Ola Svensson på måndagsförmiddagen.

Ett villainbrott på Ingsbergsgatan i Nässjö upptäcktes efter kl 09. Någon hade slagit sönder en ruta och tagit sig in i huset.

Under tidiga kvällen på lördagen upptäcktes ett inbrott på Hagalundsgtan i Nässjö. Tjuvarna hade krossat fönster i entrédörren för att ta sig in.

På söndagen upptäcktes inbrott på Smultronstigen och på Hjortronstigen Nässjö villainbrott. Inbrotten ska ha skett mellan torsdag och söndag.

Ett inbrott på Smålandsgatan i Nässjö upptäcktes vid 17-tiden. Det inbrottet ska ha skett under natten till söndagen. Dessutom har ytterligare fyra inbrott och försök till inbrott i bostäder, källare och vindar anmälts under helgen.

”Det här är inte bra. Det var ingen bra helg. Likadant tillvägagångssätt. Det är ganska vågat, lustigt att vi inte har iakttagelser, vi har dåligt med spår, det bekymrar oss verkligen”, säger Ola Svensson och uppmanar folk att hör av sig med vittnesmål.

”Man kanske inte tycker det man sett betyder någonting men vi vill gärna bedöma det så man får jättegärna höra av sig till oss”, säger Ola Svensson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook