Ingen Elit Vetlanda-förare får godkänt | Höglandsnytt
Speedway Sport

Ingen Elit Vetlanda-förare får godkänt

Snön föll. Och Elit Vetlanda med den. Premiären av elitserien gick i moll för Elit Vetlanda där inte en enda förare får godkänt. Piraterna vann med klara 49-41 och förarna i Elit Vetlanda har en hel del att tänka på framöver.

Äras den som äras bör. Och risas den som risas bör. Det Elit Vetlanda presterade mot Piraterna var under all kritik. Och när en förare som Jason Crump bara tar fem poäng på hemmaoval måste något vara galet.Crump inledde precis som på GPt i lördags med att ta fem poäng på två heat, men sedan var det slut på poängskörden.Och om det var ömsom regn och ömsom snö under tävlingen så var det ömsom vatten och vin för Vetlandaförarna.Jarek Hampel tog två heatsegrar, men hade också en nollpoängare. Janus Kolodziej tog också två heatsegrar men varvade dessa med två enpoängare.Patrick Hougarrd körde också hem hela repertoaren när det poäng, allt från heatseger till nollpoängare.Thomas H Jonasson vann inget av sina fyra heat och så vidare…I Motalalaget glänste givetvis Greg Hancock som tog 13 poäng, men den största överraskningen var reserven Przemyslaw Pawlicki som även han tog 13 poäng, låt vara på sex heat, men den här kvällen överglänste han alla hemmaförare.Nej, det här var en kväll som säkert Vetlandafansen vill glömma så fort som möjligt. Och då var det inte bara för att det bara var några enstaka plusgrader och snöade till och från.Endast 1591 åskådare hade vågat sig ut i rusket.

Också Dackarna föll i premiären

 Även Dackarna från Målilla förlorade premiären.Indianerna från Kumla vann med klara 52-38. Lejonen slog till sist Hammarby med 48-42 medan Vargarna-Västervik blev uppskjuten.Tyvärr har reslutarapporteringen från Svemo havrerat varför vi inte får tag i några uppgifter om poängplockare från övriga matcher.

LEIF HEDBERG

PS.

Ett ljus i speedwaymörket kom under kvällen: Thomas H Jonasson har tilldelats ett unikt wild card till GP-tävlingen i Göteborg om halvannan vecka. När han fick det inför GP i Målilla i fjol var han hårsmånen från att ta sig till semifinal.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook