Höglandet Nyheter

INGEN VÅLDTÄKT – Stor TV-kändis frikänns

Attunda tingsrätt har under fredagen meddelat dom i ett uppmärksammat mål där en TV-profil åtalats för våldtäkt. Den påstådda våldtäkten ska ha skett på en fest för tio år sedan där många personer deltog.

Åtalet har ogillats, vilket innebär att TV-profilen har frikänts. Av domen framgår att tingsrätten anser att den bevisning som har lagts fram från åklagarens sida inte är tillräckligt robust för en fällande dom.

Det aktuella målet vilar i huvudsak på de uppgifter som målsäganden har lämnat. Ett antal vittnen, bl a festdeltagare, har också hörts. Vittnena har berättat om vad målsäganden i olika skeden ska ha sagt om händelsen till dem.

– I målet finns särskilda svårigheter. En sådan är att gärningen ska ha inträffat drygt nio år innan den efter polisanmälan började utredas. Risken för felaktiga minnesbilder har därför fått beaktas särskilt och varje uppgift analyseras noga. Slutsatsen blev att åtalet inte var styrkt, säger, i ett pressmeddelande, chefsrådmannen Klas Reinholdsson som var rättens ordförande.

Eftersom åtalet inte bifallits har inte heller något skadestånd dömts ut. Tingsrättens ledamöter var eniga.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook