Debatt Opinion

Inget val om man vill föda på Höglandet

Även om Höglandssjukhuset sjabblar och barn råkar dö så har vi föräldrar inte så mycket val än att fortsätta föda våra barn i Eksjö.

I dagens Smålandstidningen säger chefläkare Karsten Offenbartl att han känner att familjerna har ”förtroende för oss” och att antalet förlossningar ökar.
Förtroende?! Ja men vad ska vi göra. Visst går det kanske att föda i Jönköping eller Värnamo men det blir så långt bort. I verkligheten finns det ju inget alternativ, man tvingas till att skaffa sig ett förtroende när man i själva verket är orolig. Klart som korvspad att barn som dör på förlossningen sätter skräck i blivande föräldrar.
Förlossningarna ökar?! jag vet inte om det beror på sjukhuset eller föräldrar som vill ha fler barn.
Jag önskar nog att sjukhuset berättade mer i klarspråk vad som hänt. Varför måste vi vänta på meddelande från socialstyrelsen innan vi får veta?

Mamma

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. En väninna till mig födde i Eksjö och hon sprack så illa pga att de gick för snabbt. Man kan tycka att de borde gjort som de gör i Jönköping hålla emot. Sen sydde de henne och läkaren som sydde kunde inte svenska och varken hennes kille eller hon fattade. Sen fick hon problem med infektioner då hade som jag citerar läkaren som kollade stygnen sytt som ett fågelbo!!! Mycket illa sytt och hon hade massa problem! Hon anmälde men så klart så håller läkare varandra bakom ryggen och de blev inget utav de

Kommentarer avstängda