Nyheter

INLÅST I 1,5 ÅR – KAN TVINGAS LÄSA 14 000 SIDOR


Åtal väckt för mord efter enormt omfattande utredning.

Kammaråklagare Åsa Hiding har nu väckt åtal i det så kallade Hjärstamordet i Örebro mot den person som suttit frihetsberövad sedan augusti 2018.

Förundersökningen består av mer än 14 000 sidor varav flera tusen sidor omfattar digital kommunikation dels mellan målsäganden och den tilltalade, dels mellan dessa två personer och andra.

– Det är ett ärende med teknisk bevisning, men även med omfattande indiciebevisning. Det har hållits 730 förhör under förundersökningens gång. Brottsplatsen och andra platser har undersökts, i bland vid fler än ett tillfälle, säger kammaråklagare Åsa Hiding i ett pressmeddelande.

Under den kommande huvudförhandlingen ska ett fyrtiotal vittnen höras på åklagarens begäran. Det handlar om vittnen som gjort iakttagelser vid tiden runt mordet och när målsäganden hittats död, samt personer som utfört tekniska undersökningar både lokalt och på NFC. Vittnen ska även höras för att motbevisa de invändningar som den tilltalade gjort, och vittnen som under förundersökningen lämnat uppgifter som belyser dels relationen mellan den tilltalade och målsäganden dels ett eventuellt motiv till mordet.

Den tilltalade förnekar all inblandning i mordet. Rättegången startar den 26 februari 2020 och beräknas pågå i 20 dagar samt avslutas den 9 april 2020.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook