Jönköpings län Sport

Innebandyklubb sponsrades av sverigedemokraterna – bryter avtalet


[adrotate banner=”28″]
Innebandyklubben Habo-Fagerhult slöt ett sponsorsavtal med politiska partiet sverigedemokraterna. Efter kritik bryter nu klubben sponsorsavtalet.

Det blev reaktioner när spelare, föreningsmedlemmar och andra såg att sveridedemokraterna stod som sponsor i matchbladet. Kritik kom också från högre håll
”Jag kan tycka att det inte är så lämpligt”, säger en förvånad Christina Ericsson, distriktsidrottschef för Smålandsidrotten, till SR Jönköping.
Klubben lät hålla ett extrainsatt styrelsemöte med anledning av uppståndelsen.
På fredagskvällen meddelade klubben att man brutit sponsorsavtalet med partiet. Några pengar hade inte hunnit betalas in.
”Tanken med sponsringen från vår sida var endast tänkt som ett sätt att få in pengar till föreningen, något annat uppsåt har vi aldrig haft. Proportionerna i detta har blivit alldeles för stora, vilket vi tycker är tråkigt och djupt beklagar. Vi kommer i fortsättningen vara mer noggranna med vem och vilka vi kommer att samarbeta med”, förklarar föreningsledningen och anser saken utredd.
Klubben har skickat ut sponsorsförfrågningar till andra politiska partier men tanken att de ville spendera pengar inför valåret. Tidigare har klubben sponsrats av kristdemokraterna.
”Dumt att fler partier inte ville sponsra. Hade sett annorlunda ut om det hängt fyra-fem skyltar med politiska partier. Sedan går det inte komma ifrån att det blir kontroversiellt eftersom det är sd, säger föreningens ordförande Ulf Björnell till Jnytt.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

Kommentarer avstängda