Inte bara diktaturer – lokalt storbolag gör affär i demokratiskt land | Höglandsnytt
Ekonomi Höst Jönköping

Inte bara diktaturer – lokalt storbolag gör affär i demokratiskt land

Inte bara diktaturer. Det börsnoterade Jönköpingsbolaget gör affärer i demokratier också. Sensys Gatso Group, Jönköpingsbaserade fartkameratillverkaren, har genom sitt dotterbolag Gatso Australia erhållit en order värd 0,9 miljoner australiensiska dollar, motsvarande 5,8 miljoner kronor.

Uppdraget omfattar uppgraderingar och service av trafiksäkerhetslösningar åt regeringen i det australiska huvudstadsterritoriet ACT. Sensys Gatso har annars den senaste tiden meddelat flera storordrar till folkförtryckande diktaturer i Mellanöstern.

Ordern gäller leverans, installation och underhåll av ett nytt bedömningssystem till trafikövervakningskontoret, baserat på back office-lösningen Xilium. I ordern ingår även uppgradering av befintliga kamerasystem till nuvarande godkänd teknisk nivå. Leverans och installation, värd 0,5 miljoner AUD, förväntas bli slutförd innan utgången av december 2017. Mjukvarulicenserna och underhållstjänsterna är värda 0,4 miljoner AUD och gäller fram till december 2019.

“Vi är glada att kunna vidareutveckla relationen med ACT genom att leverera ett beprövat bedömningssystem med bättre funktion och effektivitet till trafikövervakningskontoret. Projektet kommer att förbättra kontroll och administration av fortkörning och rödljuskörning, och därigenom hjälpa till att minska antalet skadade och omkomna på vägarna”, säger Enzo Dri, verkställande direktör för Gatso Australia.

Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 169 anställda. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i den brutalt förtryckande diktaturen Förenade Arabemiraten.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook